Ukrainan sodan myötä Venäjä on suljettu ulos kaikista kansainvälisistä jääkiekkoturnauksista. Maa ei ole mukana miesten, naisten tai nuorten kisoissa.

Venäjän maajoukkueen GM ja entinen tähtikiekkoilija Ilja Kovaltshuk kommentoi asiaa venäläisen Sport Expressin haastattelussa. Hän oli erityisen huolissaan vuoden 2023 MM-kisoista, jotka on määrä pelata Venäjällä.

– Pietariin rakennetaan valtavia stadiumeita ja urheilufasiliteetteja juuri näitä kisoja varten. Pietari, urheilua rakastavana kaupunkina, ansaitsee isännöidä MM-kisat. On mysteeri, viedäänkö oikeus kisaisännyyteen meiltä pois. Ei ole selvää, mitä tulee tapahtumaan, Kovaltshuk kommentoi.

Kovaltshuk oli myös erittäin harmistunut nuorisomaajoukkueiden puolesta.

– Olen todella harmissani nuorten jätkiemme puolesta. Urheilu on aina ollut erillään politiikasta, mutta nyt ne on sekoitettu. On huono juttu, että tämän takia emme näe joukkuettamme nuorten MM-kisoissa. Nuoret eivät saisi ikinä joutua kärsimään, Kovaltshuk sanoo.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Yhdistyneiden kansakuntien raportin mukaan sodan aikana Ukrainassa on vahvistettu 1151 kuollutta siviiliä, joista 103 on lapsia.