Äskettäin Minnesota Widista kaupattu, ja siten pudotuspelihaaveet menettänyt NHL-vahti Kaapo Kähkönen on saanut uudelle taipaleelleen San Jose Sharksissa henkilökohtaisesti hyvän alun. Hän on kokenut tappiot sekä Colorado Avalanchea että Edmonton Oilersia vastaan, mutta oma pelaajan taso on ansainnut kehut.

Kähkönen koppasi Avsia vastaan viikonlopun kärkeen 42 kutia, öljypaitoja vastaan hyppysiin jäi aiemmin 36 laukausta. Kahden pelin torjuntamäärä on siis huima 78. Kuin kruununa, kummassakin matsissa prosentit nousivat yli 90:n.

Sharks-luotsi Bob Bougher kehui NHL:n nettisivuilla julkaistussa videoklipissä pelaajaa, joka piti joukkonsa mukana kärkiporukoihin kuuluvaa Avalanchea vastaan perjantaiyönä.

– Minun mielestä Kähkönen oli erinomainen. Muutamassa takaiskussa hän ei saanut apuja ollenkaan.

– Häntä vastaan on vaikea maalata, ja nytkin hän otti isoja torjuntoja. Meidän tulisi auttaa häntä. Kähkönen on tehnyt hienoa työtä, ja onpa hän hyvä äijä myös kopissa, pakki Brent Burns puolestaan näki.

Kähkönen otti kehut vastaan tyynesti. Pelaajalla riittää ilmeisesti nälkää, vaikka haaveet pudotuspeleistä valahtivat lähes olemattomiin hyvissä asemissa olevan Minnesota Wildin kaupattua hänet San Josen väreihin.

– Hyvä ei ole riittävän hyvä. Haluan olla tyyppi, joka tekee vaikutuksen.

NHL:n pudotuspeleistä todennäköisesti karsiutuvan haipaitaisen lauman kausi jatkuu sunnuntaiaamuna Dallas Starsia vastaan.