Nashville Predatorsin suomalaisvahti Juuse Saros oli taas keskiviikkoyönä armottomassa kiekkosateessa 6-2-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä. Nuorten maailmanmestari joutui torjumaan peräti 47 kertaa.

Suomalaismolarin loisto ei rajoitu viime yöhän. Hän on torjunut tällä kaudella 1 716 kutia, joka on toiseksi eniten Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyckin (1 735) jälkeen. Sarosta kohti on myös ammuttu kiekkoa toiseksi eniten (1 863) kaikista, tässäkin tilastossa edellä on vain Hellebuyck (1 903).

Lisäksi esimerkiksi viidessä edellisessä pelissä Saros on torjunut 177 kutia, joka tarkoittaa ottelukohtaisesti 35-36 torjuntaa.

– Saros on fantastinen, kertakaikkiaan fantastinen maalivahti. Kaverit myös blokkasivat paljon laukauksia. En tiedä, monta yritystä meillä oli maalia päin, Wild-luotsi Dean Evanson ihmetteli NHL:n nettisivuilla.

– Juice pelasi loistavasti, mutta tuollaista me tarvitsemmekin häneltä. Hän on liigan eliittiä, tänäkin iltan, Preds-luotsi John Hynes iloitsi puolestaan Predsin kotisivuilla.