SHL:ssä Luleå HF:n riveissä pelaava suomalainen konkaripuolustaja Sami Lepistö on jo 37-vuotias, mutta se ei ole hidastanut miehen otteita kaukalossa tämän kauden aikana. Lepistö on nimittäin yksi kolmesta ehdokkaasta vuoden puolustajaksi SHL:ssä.

Lepistö pelaa ensimmäistä kauttaan Ruotsissa. Hän siirtyi Luleån riveihin lokakuun lopulla, kun kausi oli jo ehtinyt alkaa. Runkosarjassa hän tykitti 39 pelaamaansa otteluun tehopisteet 4+25=29. Viiteen pudotuspeliotteluun Lepistö on iskenyt tähän mennessä pisteet 1+4. Joukkueen kausi on vielä kesken, sillä se eteni juuri välieriin.

Kevään 2011 MM-kultaleijona Lepistö vietti edelliset yhdeksän kautta KHL:ssä ja sitä edeltävät viisi Pohjois-Amerikassa, jossa tilille kertyi sekä NHL- että AHL-otteluita. MM-kisoissa hänet on nähty neljästi ja olympialaisissa kolmesti.

Muut ehdokkaat SHL:n vuoden puolustajaksi ovat Skellefteå AIK:n Jonathan Pudas (42, 7+37=44) sekä Växjö Lakersin Joel Persson (50, 8+31=39).

C More Hockey

@cmorehockey
Vem tycker du är årets back? Här är de tre nominerade till SHL Awards! 🤩👇 #twittpuck #SHL