Chicago Blackhawksin suomalaisvahti Kevin Lankisen kuluva NHL-kausi on ollut erittäin vaikea. 24 pelaamastaan ottelusta hän on pystynyt voittamaan ainoastaan neljä. Torjuntaprosentti on tällä hetkellä 88,6% ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,66.

Dallas Stars pommitti Lankisen vaihtoon Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä pelatussa ottelussa. Lankinen ehti pelaamaan 40 minuuttia, jonka aikana hänet yllätettiin viisi kertaa. Kahteen erään Lankinen torjui 15 kertaa. Stars voitti lopulta lukemin 6-4.

Blackhawksin päävalmentajana toimiva Derek King kuitenkin kehui Lankista ja antoi tälle tukensa eikä lähtenyt heittelemään suomalaisvahtia bussin alle.

– Hän on pelannut hyvin. Hän on pitänyt meidät mukana peleissä mutta hän ei ole saanut palkintoa siitä. Tämä ilta ei vain ollut hänen iltansa. Hän pärjää kyllä. Meidän täytyy olla parempia heidän (maalivahtien) edessään, King sanoi Blackhawksin verkkosivujen mukaan.

26-vuotias Lankinen debytoi NHL:ssä viime kaudella. Hän pelasi 37 ottelua ja torjui niistä 17 voittoa torjuntaprosentilla 90,9%.