Jääkiekon U20 SM-sarja on saatu kauden 2021-22 osalta pakettiin maanantaina. A-nuorten Suomen mestaruuden on voittanut Rauman Lukko, joka kaatoi KalPan ratkaisevassa viidennessä finaaliottelussa loppulukemin 4-0 ja nappasi kultaiset mitalit kaulaansa otteluvoitoin 3-2.

Maanantain ottelussa suureen rooliin nousi Elmeri Hällfors, joka viimeisteli kaksi maalia. Niistä ensimmäinen syntyi avauserässä ja jälkimmäinen toisessa erässä. Päätöserässä Lukolta osuivat vielä Lenni Hämäläinen sekä tyhjiin osunut Kalle Ervasti. Juuso Helomaa pelasi joukkueen maalilla nollapelin torjumalla komeasti 34 kiekkoa.

Lukko lähti pudotuspeleihin runkosarjan sijalta kahdeksan eli se oli viimeinen joukkue, joka selviytyi jatkopeleihin. Se ei menoa haitannut, nimittäin raumalaiset pudottivat ensin puolivälierissä runkosarjavoittaja Jokerit otteluvoitoin 2-0 ja välierissä se lähetti runkosarjan vitosen TPS:n pronssipeliin otteluvoitoin 2-1. Lukon päävalmentajana toimii Mikael Kotkaniemi.

Mestaruus oli Lukon A-nuorille toinen peräkkäin. Joukkue juhli mestaruutta myöskin viime kaudella, jolloin sen päävalmentajana toimi nykyään Lukon edustusjoukkuetta luotsaava Marko Virtanen.

Rauman Lukko

@TeamRaumanLukko
POIKA. PYSYY. RAUMALLA! 🔥👏💙💛

@LukkoU20 uusii suomenmestaruutensa Kuopiossa kaatamalla KalPan komeasti 0–4! 💪

Suuret onnittelut koko joukkueelle!

#JokaPäivä #Lukko #Liiga #U20SM