Liigajoukkue KalPasta runkosarjan jälkeen Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Los Angeles Kingsin varaus Kim Nousiainen avasi pistetilinsä AHL:ssä maanantaiyönä jo toisessa ottelussaan. Ontario Reign kaatoi Stockton Heatin voittomaalikisassa 6-5, ja puolustaja Nousiainen syötti joukkueensa 1-3-kavennusmaalin.

Kakkosparissa puolustanut Nousiainen laukoi pelissä kolme kertaa, tehotilasto jäi asteen verran pakkaselle. Suomalaisen joukkuekaverina pelasi myös JYPistä lähtenyt nelossentteri Samuel Helenius. Hän jäi tehoitta ja laukauksitta, plusmiinusvertailu painui asteen miinukselle.

Keskushyökkääjälle ottelu oli jo viides Ontariossa, ja toistaiseksi pistetili on avaamatta.

Nousiaisen ja Heleniuksen asetelma on siinä mielessä jännä, että ensiksi mainitun joukkue putosi Liigan jatkopeleistä runkosarjan viimeisellä kierroksella jälkimmäisenä mainitun joukkueen otettua sarjataulukon kannalta merkityksettömän yllätysvoiton keskinäisessä kohtaamisessa.

Kun sekä karusti pudonnut KalPa että jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan loppua kohtalolleen sinetin saanut JYP jäivät jatkopeleistä rannalle, pääsi kaksikko tekemään siis debyytit AHL:ään liki samaan aikaan.

Pelaajat ovat tulleet suomalaiselle kiekkoväelle tutuiksi myös maamme eri ikäkausimaajoukkueista. Nousiainen on miesten MM-hopeamitalisti ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari, Helenius on voittanut urallaan alle 20-vuotiaiden MM-pronssin.