Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue hioo kuvioitaan viikonloppuna Tshekin neljän maan turnauksessa. Hallitseva MM-pronssimitalisti kohtaa isäntien lisäksi Ruotsin ja Slovakian joukkueella, josta Jääkiekkoliitto tiedotti nettisivuillaan keskiviikkona.

Hämmästyttävä yksityiskohta on se, että Suomen kokoonpanoon nousi peräti kahdeksan KalPan pelaajaa. Esimerkiksi maalivahtiosaston muodostavat kuopiolaisten Jami Pasanen ja Juha Jatkola, pakiston KalPa-pelaaja on suurlupaus Kasper Puutio. Hyökkäyksen viisi nimeä täydentävät kuopiolaisrynnistyksen.

– Kahdeksan pelaajaa on aivan valtava määrä, häkellyttävä suoritus. Tämän lahjakkuuden päälle on hienoa lähteä rakentamaan tulevaisuutta. Nämä kaikki nuoret pelaajat ovat ottaneet valtavia harppauksia eteenpäin, niin Liigassa kuin meidän U20-nuorten arjessa päättyneen kauden aikana, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoi seuran nettisivuilla.

– Tämä kertoo heidän lahjakkuudestaan, KalPan junioripolun onnistuneesta työstä ja meidän laadukkaasta arjestamme. Me haluamme olla Suomessa paras paikka nuorille pelaajille ja tällä hetkellä olemme oikealla tiellä.

Jotain KalPan liidosta kertoo sekin, että joukkue otti U20-ikäluokassa SM-hopeat. Vain Lukko oli parempi, ja finaaleissa äärimmäisen niukalla tavalla otteluvoitoin 3-2.

– Olemme päässeet kaikilla sektoreilla ottamaan isoja askeleita ja olemme panostaneet kokonaisvaltaisesti pelaajien fysiikkavalmennukseen. Nämä satsauksest tulevat olemaan meille iso voimavara tulevaisuudessa.