Colorado Avalancheen vaihtanut Artturi Lehkonen on ollut mainiossa vireessä uusissa maisemissa. Montreal Canadiensissa hän iski 58 pelissä pisteet 13+16=29, pitkäperjantain aamuun tultaessa Avsissa saldo oli kahdeksan matsin jälkeen 2+3=5.

Vanha piste-ennätys oli 31 (11+20) pinnaa Habsista kaudella 2018-19. Kaikkiaan siis 34 pistettä latonut suomalainen on pistänyt sen uusiksi jo nyt.

– Pelaaminen Valeri Nitshushkinin kanssa on ollut hauskaa. Hän on vahva luistelija, joten hän luo paljon tilanteita. Hän paineistaa vastustajaa todella hyvin, joten hänen kanssaan pelaaminen on ollut hauskaa, Lehkonen kertoi NHL:n nettisivuilla.

– On tietenkin hienoa saada tehopisteitä, mutta loppujen lopuksi vain voitot merkitsevät, perjantaiyönä New Jersey Devilsistä ironneen 3-1-voiton ykköstähdeksi noussut pelaaja jatkoi.

Joukkueen suurtähtiin lukeutuva Nathan MacKinnon antoi oman arvionsa suomalaisesta sekä Nitshuskinista.

– He ovat varmaan joukkueemme parhaat karvaajat. Ylivoimalla he saavat kiekkoja irti ja tekevät sitten myös hyviä syöttöjä, eivätkä vain huitaise kiekkoa pois. Kaksi loistavaa pelaajaa. Nazem Kadrin paikkaaminen ei ole helppoa, mutta se kaksikko tekee siinä hommassa hyvää työtä.