Kahdeksat MM-kisat pelannut puolustaja Raphael Diaz, 36, ei kuulu enää Sveitsin maajoukkueen suunnitelmiin.

Vuodesta 2017 lähtien Sveitsin kapteenina toiminut veteraani sai sunnuntaina yllättävän puhelun Sveitsin maajoukkueluotsilta Patrick Fischeriltä .

– Valmentaja kertoi minulle sunnuntaina puhelimitse, että en kuulu enää maajoukkueeseen, sillä hän haluaa uudistaa joukkuetta. Tietysti olin uutisesta todella yllättynyt ja pettynyt. Odotin jo innolla MM-kisoja, Diaz valitteli Freiburger Nachrichten -lehden haastattelussa.

Diaz on pelannut Sveitsin A-maajoukkueessa kaudesta 2007-08 lähtien. HC Fribourg-Gottéronin puolustaja on ollut mukana kahdeksissa MM-kisoissa sekä neljissä olympialaisissa. Hän on voittanut MM-hopeaa kahdesti (2013 ja 2018).

Diaz on pelannut urallaan yli 600 ottelua Sveitsin pääsarjassa sekä yli 200 ottelua NHL:ssä.