Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelaava Kristianstads IK on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen suomalaispuolustaja Roope Laavaisen kanssa.

23-vuotias Laavainen siirtyi seuraan helmikuun puolivälin tienoilla. Hän ehti pelaamaan menneellä kaudella kymmenen runkosarjaottelua tehoin 1+3 sekä kuusi pudotuspeliottelua pisteillä 1+1.

Alkukauden Laavainen pelasi Liigassa KalPan riveissä. Hän iski 28 otteluun tehopisteet 1+5. Kauden aikana hän kävi myöskin Lukossa lainalla pelaamassa kolme ottelua, joissa syntyi yksi syöttöpiste. KalPan ja Laavaisen välinen sopimus päädyttiin kuitenkin purkamaan kesken kauden.

Liiga-urallaan Laavainen on pelannut yhteensä 152 ottelua runkosarjassa tehopistein 2+21 sekä neljä ottelua pudotuspeleissä pisteittä. KalPan ja Lukon lisäksi hän on edustanut KooKoota, HPK:ta ja Jukureita. Keväällä 2019 hän oli mukana voittamassa Suomen mestaruutta HPK:n riveissä.