Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen johtamalla ”suomalaisjoukkue” Carolina Hurricanesilla on ollut viime aikoina tuloksellisesti hiljaisempaa. Joukkue vaelsi kuukausi sitten neljän ottelun tappioputkessa ja nyt kymmenestä edellisestä pelistä tilillä on viisi tappiota.

Yksi arkea sotkeva tekijä on Antti Raannan ykkösvahti Frederik Andersenin terveystilanne. Tanskalainen on sivussa jotakuinkin noin viikon verran, NHL:n nettisivuilla kerrottiin. Isku tuntuu olevan Canes-leirissä erityisen kurja.

– Maalivahtipelaaminen on kaikkein tärkein osa-alue, joten olemme ehdottomasti huolissamme, päävalmentaja Rod Brind’Amour sanoi keskiviikkona.

Sivussa on ollut myös Jesperi Kotkaniemi – hänestä Brind’Amour tosin sanoi, ettei kyseessä ole mitään vakavaa tai uutta loukkaantumista.

Andersenin tilillä on 52 pelattua ottelua prosentein 92,2. Antti Raanta on torjunut toiseksi isoimmalla vastuulla – 25 ottelua pinnoin 91,2.