Porin Ässät tiedotti torstaina vahvistaneensa joukkuettaan kokeneella Roope Talajalla. Hyökkääjä liittyi porilaisseuraan kaksivuotisella sopimuksella.

33-vuotias Talaja on pelannut Liiga-urallaan 437 ottelua tehopistein 103+85=188. Hän on edustanut aiemmin Sportia, Bluesia sekä HIFK:ta. Talaja tunnetaan Liiga-ympyröissä työteliäänä voimahyökkääjänä, joka laittaa aina kaikkensa likoon joukkueen puolesta.

Talajan sopimus innosti myöskin selvästi Ässien entistä kapteenia, Ville Uusitaloa. Tämä hehkutti Ässien Facebook-päivityksen kommenttikentässä Talajaa upein sanoin.

– Hyvä Ässät, tässä on Porilaisen jääkiekkokulttuurin näköinen pelaaja. Asenne, Taistelu, V*ttumaisuus, Kovuus ja Voittamisen tahto kuuluvat tälle herralle. Tämä kaveri ei harrasta välipäiviä. Uskon, että tämmöistä pelaajaa Isomäki kaipaa ja haluu tulla katsomaan. Voi olla että tarttuu muihinkin pelaajiin. Upeeta, Uusitalo suitsutti lukuisten liekkiemojien kera.

Uusitalon kommentti oli saanut lauantain aamupäivään mennessä jo 180 tykkäystä.

42-vuotias ex-puolustaja Uusitalo pelasi itse Liiga-urallaan 578 runkosarjaottelua (40+155=195) sekä 41 pudotuspeliottelua (2+15=17). Ässissä hän pelasi kahdeksan kautta, joista kuuden kauden ajan hän kuului kapteenistoon ja neljän kauden ajan piti kapteenin C:tä rinnassaan. Hän oli mukana voittamassa myös Suomen mestaruutta keväällä 2013. Uusitalo päätti pelaajauransa kauteen 2015-16.

Porin Ässät

@PorinAssat

Porin Ässät

@PorinAssat
"Roope on rohkea ja vahva maalinedustalla, ei pelkää ottaa iskuja ja on tehnyt viime vuosina valtaosan maaleistaan sota-alueelta."

Roope Talaja Ässiin kaksivuotisella sopimuksella!!
👉assat.com/fi-fi/article/…

#Ässät #Liiga
#Ässät #Liiga

@UusitaloVille