SaiPa on vahvistanut ensi kauden joukkuettaan kolmella pelaajalla.

Lappeenrantalaisseura tiedottaa tehneensä sopimukset hyökkääjä Ville Meskasen, kanadalaispuolustaja Aaron Irvingin ja ruotsalaishyökkääjä Gustav Olhaverin kanssa.

Olhaver pelasi viime kaudella Ruotsin HockeyAllsvenskanissa Kristianstads IK:n joukkueessa. 200-senttinen ja 107-kiloinen ruotsalaisjätti kirjasi tällä kaudella runkosarjassa 52 ottelussa 14 maalia ja 27 tehopistettä.

26-vuotias Meskanen oli tällä kaudella Liigassa KooKoon toiseksi paras maalintekijä 18 osumallaan. Meskanen on pelannut urallaan myös Ilveksessä ja New York Rangersin AHL-joukkueessa.

Kanadalaispuolustaja Irving siirtyy SaiPaan Tshekin pääsarjasta Litvinovin joukkueesta. 185-senttinen kahden suunnan puolustaja teki tällä kaudella 52 ottelussa pisteet 10+15=25. Irving on pelannut viime Euroopassa myös Norjan Storhamarissa ja SHL:n Örebrossa.

– Tarvitsimme selkeän profiilipuolustajan joka pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa sekä taklaamaan, tekemään oikeastaan mitä vaan. Aaronin nimi tuli esiin nopeasti. Juttelimme Aaronin ja hänen agenttinsa kanssa kymmenkunta kertaa ja pitkän prosessin kautta saatiin pelaaja joka haluttiin, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kuvailee tuoretta kanadalaisvahvistusta.

– Tällä kaudella pystymme satsaamaan viime kautta enemmän kärkipelaajiimme ja Aaron on ehdottomasti sellainen, Markkanen jatkoi.

Irving pitää itseään monipuolisen puolustajana, jonka yhtenä vahvuutena on laukaus.

– Tykkään pelata hyökkäysalueella, kuten suurin osa pelaajista, mutta otan vastuuta puolustusalueella ja puolustan vastustajan huippupelaajat tarkasti. Teen asioita, joita ei juuri huomaa, mutta vaikeuttavat vastustajan pelaamista. Erityisesti lyöntilaukaukseni ja onetimerit ovat hyviä. Käytän niitä paljon ja pyrin kehittämään niitä koko ajan, Irving kertoo.