Huhut Juhamatti Aaltosen siirtymisestä Jukureihin muuttuivat maanantaina todeksi, kun joukkue tiedotti esimerkiksi Facebook-tilillään maailmanmestarin ja olympiamitaleillekin nousseen tähden yhden vuoden mittaisesta sopimuksesta.

Aikoinaan Liigassa maalipörssin voittaneelle mestarille on kertynyt runkosarjassa ja pudotuspeleissä 617 ottelua, joissa hän on iskenyt tehot 170+235=405.

– Häntä voi kuvailla mailataituriksi, joka on voittanut urallaan paljon, mutta se ei ole suinkaan himmentänyt pelinälkää. On erittäin hienoa saada tuollainen persoona ja pelimies Mikkeliin, Jukurien kehitysjohtaja Mikko Hakkarainen iloitsi.

Kuluneella kaudella Kärpissä hyökkääjä pelasi 58 ottelua tehoin 14+21=35.

– Mitä olen Ollin (Jokinen) ja Mikon kanssa jutellut, minulle on tarjolla Jukureissa iso rooli, joten tarjous oli todella houkutteleva, Aaltonen sanoi.

– Mikkelissä on hyvä meininki päällä ja halua kasvaa isommaksi seuraksi. Jos haluaa huippuorganisaatioksi, pitää pystyä parantamaan jatkuvasti ja saada uskottavuutta. Sitä tulee, kun pelaa hyvän kauden. Se on meille hyvä haaste.