Carolina Hurricanesin Antti Raanta ja Teuvo Teräväinen ottivat roolia tiistaiyönä alkainessa NHL:n pudotuspeleissä. Joukkue aloitti ne ilman ykkösvahti Frederik Andersenia, mutta suomalaismolari venyi huikeaan suoritukseen. Boston Bruins kaatui 5-1.

Antti Raanta venyi erinomaiseen suoritukseen uransa ensimmäisessä pudotuspelistartissa. Raumalainen torjui peräti 35 kutia prosenttien noustessa lukemiin 97,22. Raannalle uran kuudes pudotuspeliottelu oli nappisuoritus, sillä hänet valittiin matsin ykköstähdeksi.

Canes-luotsi Rod Brind’Amourin mukaan pudotuspeliavaus oli hyvä suoritus joukkueelta – kyseessä oli odotetunlainen peli. Teräväinen pääsi iskemään päätöserässä Bruinsin 2-1-kavennuksen jälkeen valtavan osuman.

– Boston oli alussa parempi, Raanta pelasi todella hyvin, hän näytti hyvältä. Hän otti suuria torjuntoja. Teräväinen teki todella ison maalin, päävalmentaja sanoi Canes Countryn mukaan.

Tanskalaismolari Andersen nautti Canes-vahdeista isointa roolia pudotuspeleissä, mutta nyt hän joutuu huilaamaan vielä jonkin tovin terveyshuolien takia. Raanta oli pelannut playoffeissa viimeksi kaksi vuotta sitten, muttei siis aloittavana veskarina.

– Joukkueessa on oltava kaksi maalivahtia, ja siksi hankimme Raannan tänne. Tämä (suoritus) oli hyvä juttu myös hänelle. Raanta pelasi loistavan ensimmäisen ottelun, päävalmentaja jatkoi kehuen Canesiin täksi kaudeksi siirtynyttä suomalaista.

Ylihuomenna jatkuvan ottelusarjan avausosassa Teräväisen ja Raannan lisäksi hyville tilastoille nousivat myös yhden maalin syöttäneet Carolinan Sebastian Aho ja Bostonin Erik Haula.