Pittsburgh Penguins otti pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjassa NY Rangersia vastaan entistä selkeämmän kuskin paikan siirryttyään johtoon jo voitoin 3-1. Kolmas kiinnitys irtosi tiistaiyönä murskaavan 7-2-voiton turvin.

Ottelussa suomalaisista pisteille ylsi vain Kasperi Kapanen, joka syötti Jevgeni Malkinin 7-2-osuman – ja huikealla tavalla.

Malkin karvasi kiekon Rangersilta joukkueen puolustuspäässä, passasi sen Kapaselle, joka ei vetänyt b-pisteen tuntumasta, vaan lähti veivaamaan Rangersin tähtipakki Adam Foxia vipuun. Jotain pakin tasosta kertoo sen, että hän on iskenyt tällä kaudella yhteensä 85 ottelussa pisteet 13+65=78.

Suomalainen päätyi veivien jälkeen maalin taakse, syötti pikkumustan Malkinin lapaan katsomatta tätä päin ja pääsi pian juhlimaan tehopinnaa. Venäläinen sutaisi kiekon rystyltä yläpeltiin.

Syöttöpiste ja ylipäätään piste oli suomalaishyökkääjälle pudotuspelikevään toinen.