MM-kisat polkaistaan käyntiin perjantai 13. päivänä toukokuuta. Leijonat.com ennakoi kisoja esittelemällä kisojen mielenkiintoisimpia pelaajia, mestarisuosikkeja ja paljon muuta.

Tässä artikkelissa listaamme kovatasoisen turnauksen viisi parasta pelaajaa.

5. Thomas Chabot, Kanada

Thomas Chabot on Ottawa Senatorsin ehdoton ykköspakki. Tällä kaudella hän kärsi jälleen loukkaantumisista, mutta silti hän nakutti 59 ottelussa tehot 7+31=38. Chabot näkee pelin erinomaisesti, ei murru paineen alla ja pyörittää ylivoimaa komeasti.

4. Mikael Granlund, Suomi

Mikael Granlund tuo Leijoniin pistepotentiaalin lisäksi myös johtajuutta. Hän pelasi vahvan kauden NHL:ssä ja nakutti Nashvillen ykkösketjussa tehot 11+53=64. Odotukset Granlundia kohtaan ovat kovat etenkin ylivoiman pyörittämisen suhteen.

3. Mathew Barzal, Kanada

Mathew Barzal on huippunopea ja -taitava yksilö, jolta voi odottaa komeita yksilösuorituksia. Parhailla kausillaan nuori sentteri on ollut piste-per-peli -tason hyökkääjä NHL:ssä. Viimeisinä vuosina Barzal ei kuitenkaan ole saanut itsestään parasta irti puolustusvoittoisessa New York Islandersissa. Tällä kaudella hän iski 73 ottelussa tehot 15+44=59.

Mathew Barzal on ollut vuosikausia New York Islandersin ykköspyssyjä. Kuva: Getty Images

2. Seth Jones, Yhdysvallat

Seth Jones pelasi ensimmäisen kautensa Chicago Blackhawksin organisaatiossa. Nuoren pakin puolustuspeli on paikoitellen karmivaa katsottavaa, mutta tehoja hän saa aikaan. Tällä kaudella hän nakutti 78 NHL-matsissa tehot 5+46=51. Tehotilasto oli 37 pykälää pakkasella. Kisojen alkaessa Jones on ennakkosuosikki pakkien pistepörssin voittoon.

1. Timo Meier, Sveitsi

Timo Meier pelasi juuri uransa parhaan NHL-kauden, ja hän lähtee MM-kisoihin maala sauhuten. Surkeassa San Jose Sharksin joukkueessa monipuolinen sveitsiläishyökkääjä paukutti 77 otteluun tehot 35+41=76 ja oli joukkueensa paras pistemies. Aiemmalla MM-urallaan Meier on nakuttanut yhden pisteen per pelattu ottelu.