HELSINKI. Kazakstanin jääkiekkomaajoukkue hämmensi vuosi sitten Latvian MM-kisoissa, kun se sijoittui B-lohkossa peräti viidenneksi.

Kun neljänneksi itsensä niukasti hilannut Kanada keräsi kazukien tavoin kymmenen pinnaa, pääsi lilliputti todella lähelle puolivälieriä ja jättisensaatiota.

Kanada meni kuitenkin jatkoon voitettuaan keskinäisen pelin ja Kazakstanin hävittyä alkulohkon päätösmatsissa Norjalle 1-3. Kanada otti tarvittavan pisteen pelattuaan päätösottelun Kazakstanin jälkeen.

Koska vaahteranlehtipaidat pääsivät Suomea vastaan päätösmatsissa voittomaalikisaan asti (2-3-tappio), voidaan Kazakstanin todeta olleen vain yhden maalin päässä jatkopaikasta.

Lauantaina vuoden 2022 MM-kiekon alku oli Kazakstanin joukkueelle tuskainen. Tanska oli mättänyt ennen viiden minuutin täyttymistä tauluun luvut 3-0, ja voitti lopulta murskaavasti 9-1.

KUVA: Miska Miettinen

– Meidän vahvuutemme on puolustaminen, joten meitä vastaan ei ole helppoa pelata tällaisessa pelissä, maalivahti Sebastian Dahm sanoi viitaten siihen, että Kazakstan jäi takaa-ajajaksi heti alussa.

Ainakaan ensimmäisen MM-pelin perusteella Kazakstan ei tule toistamaan vuoden takaista kovaa venymistä. Luultavasti joukkue tulee taistelemaan turnauksessa putoamista vastaan Italian ja Ranskan kanssa.

– Pelasimme vahvuuksiemme kautta ja olimme teräviä ylivoimalla silloin, kun se oli tarpeen, Dahm pohti.

– Tämä oli hyvä alku, joten olen tyytyväinen, kolme maalia alustanut Mathias Bau Hansen mietti.