Ruotsi pelasi ensimmäisen ottelunsa kevään MM-kisoissa Itävaltaa vastaan lauantaina ja voitti sen lukemin 3-1. Joukkue pelasi ottelun ainoastaan kolmen kentällisen voimin. Se on jättänyt peräti kahdeksan kisapassia leimaamatta sen toivossa, että joukkue täydentyisi vielä NHL-vahvistuksilla.

Tuo suunnitelma on kuitenkin kokenut jo monia mutkia. Aftonbladet uutisoi, että MM-kisakutsusta ovat kieltäytyneet Minnesota Wildin Joel Eriksson Ek ja Jonas Brodin sekä Washington Capitalsin Marcus Johansson ja Johan Larsson. Heistä Eriksson Ek jää sivuun loukkaantumisten vuoksi kun taas Johanssonilla ja Larssonilla on edessään sopimusneuvottelut NHL:ssä.

Lisäksi sunnuntaina Expressen kertoi, ettei Boston Bruinsin puolustaja Hampus Lindholm ole myöskään tulossa kisoihin. Hän kertoi kärsineensä nivelsidevammasta ennen pudotuspelejä, minkä johdosta pakki jättäytyy pois turnauksesta.

NHL-pelaajien lisäksi myöskään Färjestadin riveissä pelannut kaksikko Jacob de la Rose sekä Linus Johansson eivät pysty osallistumaan kisoihin loukkaantumisten takia. Molemmat olivat juuri mukana voittamassa SHL-mestaruutta.

Ruotsin joukkueen mukana on parhaillaan kuusi pelaajaa, joiden kisapasseja ei ole leimattu. He seuraavat otteluita katsomon puolelta ja odottelevat, että tuleeko NHL-pelaajia vai ei. Heihin kuuluvat puolustajat Jonathan Pudas ja Christian Folin sekä hyökkääjät Oskar Lang, Nils Åman, Linus Karlsson sekä Elmer Söderblom.

Ruotsin seuraava ottelu MM-kisoissa on luvassa sunnuntai-iltana, jolloin sitä vastaan asettuu Tshekki.