Leijonat perjantaina kohtaava Iso-Britannia on vielä jääkiekon pikkumaa, mutta joukkueen takalinjoilla vaanii melkoinen jättiläinen.

Brittien kärkipuolustajiin lukeutuva Joshua Tetlow on kaukalossa näyttävä näky 198-senttisen ja 103-kiloisen runkonsa ansiosta.

Ensi kaudella Mestikseen RoKiin siirtyvä puolustajakolossi on ulkoisin puolin lempeä ja rauhallinen ilmestys, mutta kaukalossa miehen meno voi ajoittain yltyä hyvinkin rajuksi.

– Olen tällainen peruspakki. Yritän pelata kovaa ja antaa hyvän ensimmäisen syötön, 24-vuotias Tetlow ilmoitti Helsingin Sanomien haastattelussa.

Tetlow tiedostaa, että perjantaina kaukalosta löytyy hänen lisäkseen toinenkin poikkeuksellinen ilmestys Marko ”Mörkö” Anttila. Leijonien kulttihahmolla on mittaa 203 senttiä.

– Olen nähnyt hänet tv:ssä. Hän on iso poika, Tetlow kertoo.

Tetlow odottaa jo innolla kamppailuita Anttilaa vastaan.

– Siitä tulee vaikeaa ja raskasta, joten yritän valmistautua sitä varten ja tulla voittajana ulos niistä kamppailuista.

Iso-Britannian MM-turnaus ei ole tähän mennessä mennyt aivan nappiin. Maalierolla 4-18 pelannut joukkue metsästää vielä ensimmäistä voittoaan.

Iso-Britannia saalisti turnauksen avauspisteensä Norjalta, kun ottelu venyi voittolaukauskilpailuun asti.

Lohkojumboksi valahtanut Iso-Britannia taistelee kynsin ja hampain Latviaa ja Itävaltaa vastaan A-sarjassa pysymisestä. Yksi näistä kolmesta tippuu ensi vuonna alempaan sarjaan.