Vaikka Venäjä jätettiin Ukrainaan tehdyn brutaalin hyökkäyksen takia ulos MM-kisoista, on venäläismedia seurannut Suomessa pelattavaa jääkiekkoturnausta aktiivisesti.

Venäjän MM-uutisista paistaa hyvin selkeästi turnauksen vähättely sekä Venäjän puuttumisen vaikutus turnauksen kiinnostavuuteen ja laatuun.

Eräässä venäläissivusto Championat.ru:n artikkelissa kerrottiin, että Suomen tulisi kiittää Venäjää USA-voitosta, koska Leijonien voiton takuumiehinä toimivat KHL:ssä tällä kaudella pelanneet ”venäläispelaajat” Sakari Manninen, Mikko Lehtonen ja Teemu Hartikainen.

LUE TÄSTÄ LISÄÄ: Venäjällä reagoitiin härskisti Leijonien MM-menestykseen: ”Suomen tulisi kiittää Venäjää – ex-venäläispelaajat kaatamassa USA:ta”

Venäjän suurimpiin urheilumedioihin lukeutuva Championat.ru on esittänyt jälleen mielenkiintoisen näkemyksen MM-kisoista.

”Ilman Venäjää, tuskin kukaan pystyy pysäyttämään MM-kisojen ylivoimaista suosikkia?”

Näin kuului Championatin etusivulla komeillut otsikko.

Sivusto uskoo, että sunnuntaina Venäjän maajoukkueen MM-turnauksessa korvanneen Ranskan kaatanut Sveitsi olisi kisojen ykkössuosikki.

– Sveitsi on yhä ilman tappioita MM-kisoissa. Vaikuttaa siltä, että he ovat ylivoimaisia suosikkeja MM-kisoissa ilman Venäjää. Kukaan ei tule koskaan tietämään miten Venäjä olisi pärjännyt Sveitsin joukkuetta vastaan. Meidän olisi pitänyt kohdata Sveitsi eilen Ranskan sijaan, Championatin kitkerältä kuulostava otteluraportti kuului.

Onko Sveitsi oikeasti selkeä ykkössuosikki?

Sveitsi on aloittanut turnauksen hienosti. Useilla NHL-vahvistuksilla höystetty joukkue voitti viime viikolla Kanadan ja johtaa puhtaalla pelillä A-lohkoa.

Siltikin on vielä turhaa puhua Sveitsistä turnauksen ”ylivoimaisena suosikkina”. Sveitsin suurin testi on vielä edessä, kun MM-kisojen jatkopelit alkavat.

Tällä hetkellä Sveitsi kohtaisi suurella todennäköisyydellä puolivälierissä joko USA:n tai Tshekin. Jos Sveitsi etenee tästä etapista jatkoo, on joukkueella voi olla seuraavana vastassa Ruotsi tai Suomi.

Lohkotilanteet kuitenkin elävät vielä, joten muutoksia nykyisiin tilanteisiin voi vielä tapahtua.

MM-kisakeskustelu käy todella kuumana! Liity tästä FB-ryhmään: Jääkiekon MM-kisat 2022.

LUE MYÖS:

IS: Harri Säteri katosi yllättäen Leijonien kokoonpanosta – nyt selvisi syy

Ruotsi jää taakse: Sami Lepistö löysi uuden joukkueen!

Kova kaappaus: NHL-huippulupaus Antti Tuomisto siirtyy Liigaan!

Ruotsissa iloitaan tappiosta MM-kisoissa – ”Tämä on polku kultaan”

Olli Jokinen varmana C Morella: Tämä Leijonien MM-tähti on valmis NHL:ään!

Kova kolaus: NHL-tähtihyökkääjän MM-turnaus ohi!