Peräti kahdeksan suomalaispelaajan NHL-oikeudet raukesivat torstaina, kun näiden oikeudet omistaneet seurat jättivät käyttämättä viimeisen tilaisuutensa tehdä näille ensimmäisen sopimustarjouksen.

Taalaliigan nykyisen työehtosopimuksen mukaisesti oikeudet varattuihin Euroopassa pelaaviin pelaajiin raukeavat neljä vuotta varauksen jälkeen. 20-vuotiaina tai tätä vanhempina varattujen pelaajien oikeudet raukeavat puolestaan jo kahden vuoden kuluttua varauksesta.

Vuoden 2018 NHL Draftissa varatuista suomalaispelaajista vapaille markkinoille päätyivät aiemmin viikolla Henrik Tikkanen (New York Islanders), Miska Kukkonen (Buffalo Sabres), Lenni Killinen (Carolina Hurricanes), Niklas Nordgren (Chicago Blackhawks), Otto Kivenmäki (Detroit Red Wings), Patrik Siikanen (Edmonton Oilers), Eetu Päkkilä (New Jersey Devils) sekä Toni Utunen (Vancouver Canucks).