Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin johtama, maalivahti Mikko Koskisen ja hyökkääjä Jesse Puljujärven edustama Edmonton Oilers on ajettu tukalaan rakoon NHL:n pudotuspelien kolmannella kierroksella.

Kun Colorado Avalanche johtaa sarjaa jo voitoin 3-0, tarvitsee öljypaidat kolme voittoa putkeen. Ottelusarja on katkolla ensimmäisen kerran tiistain vastaisena yönä.

Oilersin Zach Hyman kommentoi joukkueensa nykytilaa NHL:n nettisivuilla.

– Kaikki varmaan ovat luovuttaneet meidän suhteemme. Ei meillä ole paineita, kaikki on nyt Coloradon harteilla. Heidän odotetaan menevän jatkoon.

Ensialkuun joukkue haluaa kuulemma vain yhden voiton.

– Olemme edelleen itsevarmajoukkue ja uskon, että tämä joukkue, jos joku, pystyy tähän. Kaikki alkaa siitä yhdestä.

Coloradoon kuuluvat suomalaisista maalivahti Justus Annunen ja hyökkääjät Mikko Rantanen sekä Artturi Lehkonen.

Jotenkin on näyttänyt siltä, että Oilersin koneesta alkaa olemaan bensa lopussa. McDavid (9+21) ja Draisaitl (7+21) ovat olleet kantavia voimia, mutta tulitukea on tarjonnut myös sisäisen maalipörssin ykkönen Evander Kane (13+4).

– Avalanche liikuttaa kiekkoa puolustuksesta todella hyvin ja antaa hyviä avauksia. Viime pelissä otimme oikeita askelia eteenpäin ja sen pitää jatkua. Emme ole mielestäni saaneet tässä sarjassa aikaan tarpeeksi likaisia maaleja, Hyman mietti.

– Kiekko pitää saada maalin eteen ja päästä sitten jatkoille. Ne ovat sellaisia tilanteita joita meidän pitää luoda enemmän antaaksemme itsellemme paremman mahdollisuuden.