Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjoukkue sai Yhdysvalloissa pelattaville ikäluokan MM-kisoille aiemmin viikolla sensaatiomaisen alun, kun Kanada kaatui 2-0. Tuo oli Tyttöleijonille ensimmäinen voitto koskaan vaahteranlehtipaidoista.

Sen jälkeen sinivalkoiset ovat kuitenkin ajautuneet tappiokierteeseen, sillä toisessa pelissä USA oli parempi maalein 2-0 ja perjantain vastaisena yönä pelatussa A-lohkon päätösottelussa Ruotsi korjasi pisteet maalein 4-3.

Ruotsi ratkaisi voiton sille tyypillisesti iskettyään voittomaalin kahdeksan sekuntia ennen loppua. Ratkaisusta vastasi suomalaisvivahteinen nimi Jenna Raunio.

– Mielestäni meidän olisi pitänyt voittaa peli, mutta emme olleet parhaimmillamme alussakaan, Sanni Vanhanen sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Meillä meni lopussa paremmin, mutta viimeiset neljä minuuttia olivat todella huonoja ja Ruotsi sai kaksi maalia, ihan äskettäin HIFK:hon siirtynyt Vanhanen tuhahti.

Kimurantti lohkovaihe

Ikäluokan MM-kisat pelataan kahdeksan joukkueen kesken kahdessa tasolohkossa niin, että A:n kaksi parasta etenee suoraan välieriin kahden seuraavan hakiessa semifinaalipaikkaa puolivälieristä.

Semeihin etenivät suoraan lopulta USA ja Suomi, Tyttöleijonat sijoittui lohkossaan kakkoseksi täydet pinnat keränneen USA:n jälkeen.

Suomi (2.), Ruotsi (3.) ja Kanada (4.). päätyivät kaikki kolmeen pinnaan, mutta keskinäisten matsien perusteella Tyttöleijonat ylsi kakkoseksi. Maiden maalierot näyttivät lukemia 5-9, 6-12 ja 3-10.

Nuo lohkosijoitukset tarkoittavat sitä, että turnauksen puolivälierissä kohtaavat Kanada ja Slovakia ja Ruotsi ja Tshekki.

Jos ja oletettavasti kun Kanada ja Ruotsi voittavat puolivälieränsä, olisivat välieräparit siten USA-Ruotsi ja Suomi-Kanada.

Tämä puolestaan meinaisi sitä, Suomella olisi huikeat saumat loppuotteluun. Tyttöleijonat kaatoi siis Kanadan jo aiemmin.

Suomi ei ole koskaan pelannut ikäluokan MM-finaalissa, ja aiemmista kisoista sillä on taskussa vain kaksi pronssia. Turnaus on pelattu historian saatossa 13 kertaa, ja peräti 12 kertaa finaaliparin ovat muodostaneet nimenomaan USA ja Kanada.