Kaleva uutisoi maanantaina, että Oulun Kärppien ensi kauden joukkue vahvistuu Pittsburgh Penguinsin suomalaislupaus Kasper Björkqvistillä.

24-vuotias Björkqvist nähtiin viimeksi Liigassa kaudella 2020-21. Hän pelasi tuolloin lainalla KooKoossa ja voitti kauden päätteeksi parhaalle tulokkaalle jaettavan palkinnon. Björkqvist tehtaili runkosarjassa 44 otteluun tehopisteet 11+15=26. Kahdessa pudotuspeliottelussa hän jäi pisteittä.

Björkqvist on Penguinsin 2. kierroksen varaus (#61) kesän 2016 varaustilaisuudesta. Menneellä kaudella hän pääsi pelaamaan uransa ensimmäiset kuusi NHL-ottelua ja iski niihin yhden maalin. Muuten hänen kautensa sujui AHL:ssä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin joukkueessa. Hän viimeisteli 54 runkosarjaotteluun pisteet 8+4=12 sekä kuuteen pudotuspeliotteluun tehot 0+1.

Maajoukkueessa Björkqvist on voittanut alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2016.

Kalevan artikkelin otsikossa kerrottiin, että Kärppien tulevan kauden joukkueesta uupuu vielä kolme pelaajaa. Yksi kolmesta pelaajasta on nimenomaan Björkqvist.