Joakim Kemelliä pidetään yhtenä lupaavimmista tämän vuoden NHL-draftissa varattavissa olevista laitureista. The Athletic kysyi gallupissaan NHL-joukkueiden kykyjenetsijöiltä ja johtajatason henkilöiltä heidän mielipidettään siitä, onko Kemell parempi kuin ruotsalainen verrokkinsa Jonathan Lekkerimäki.

— Lekkerimäki olisi minun valintani, yksi NHL-pomo kertoo. Kemell on hyvä pelaaja, pelaa kovaa, mutta Lekkellä on paljon enemmän taitoa ja hyökkäyspään potentiaalia.

Tämä oli onneksi vain yksi kommentti. Loput haastatellut pelaajatarkkailijat ja johtajat olivat suomalaishyökkääjän kannalla.

— Kemell ehdottomasti. Häneltä löytyy taitoa ja laukaus, mutta hänen pelissään on myös särmää. Lekkerimäki ei pääse maalin eteen, ei pysty puskemaan läpi itsekseen.

— Se olisi Kemell. Hänessä on enemmän ammattilaisuutta, kilpailullisuus on melko hyvää, ja näit miten hyvin hän pelasi miehiä vastaan tällä kaudella, kun oli terveenä. Lekkerimäellä on paljon lahjoja, mutta myös paljon kehityttävää.

— Arvelisin, että Kemell sillä perusteella, miten tehokas hän on ollut Liigassa. Mielestäni molemmat ovat hieman ylihehkutettuja. Oli aika, jolloin uskoin molempien päätyvän top 10:n sisäpuolelle, mutta uskon yhden tai molempien heistä tippuvan siitä joukosta ulos. On vaikea myydä toimitusjohtajalle draftin alkupäässä ideaa pienikokoisista laitureista, jotka eivät ole erityisiä.