Euroopan entiseen mahtisarjaan KHL:ään on kesän aikana siirtynyt tai palannut muutama kourallinen sarjan ulkomaalaisstatuksen täyttävää pelaajaa. KHL-seurojen tarjoamat muhkeat palkkapussit ovat kelvanneet erityisen hyvin pohjoisamerikkalaisille pelaajille.

Venäjän hirmuteot Ukrainassa eivät vaikuttaneet myöskään HIFK:ta viime kaudella edustaneen hyökkääjän Alex Broadhurstin päätökseen, sillä yhdysvaltalainen allekirjoitti sopimuksen KHL:n suurseuran Avangard Omskin kanssa.

Venäläissivusto Metaratingsin mukaan Broadhurst tienaa yksivuotisella sopimuksellaan n. 30-35 miljoonan ruplan palkkapotin. Venäjän keskuspankkien keinotekoiset toimenpiteet ovat nostaneet reilusti ruplan kurssia, joten Broadhurst tienaa ensi kaudesta euroissa jopa n. 534 000 – 623 000.

Broadhurst teki viime kaudella Liigassa 41 runkosarjaottelussa tehopisteet 11+23=34. Yhdysvaltalaissentteri on pelannut HIFK:ta ennen pääosin AHL:ssä, jossa hän voitti myös kertaalleen Calder Cup -mestaruuden. Broadhurst on pelannut NHL:ssä kaksi ottelua.