Heinäkuun alussa järjestettävän NHL-varaustilaisuuden kuumiin suomalaisnimiin lukeutuva Brad Lambert paljastaa The Athleticille valmistautuvansa edessä olevaan Draftiin Kanadassa – eikä missä tahansa opissa.

Lahtelaisnuorukainen harjoittelee tulevaa kautta varten takavuosien NHL-supertähden johdolla.

– Olen harjoitellut Toronton Newmarketissa Gary Robertsin ja hänen joukkueensa kanssa siitä saakka, kun tulin NHL Combinesta. Olen ollut täällä nyt neljän viikon ajan, Lambert paljastaa.

Ykköskierroksen varauksesksi povattu 18-vuotias kehuu vuolaasti Robertsin treenimetodeja.

– Kaikki on ollut mahtavaa. Tämä on ensimmäinen kesäni täällä ja kaikki tehdään todella laadukkaasti. Kaikki pelaajat, jotka ovat harjoitelleet täällä, puhuvat siitä kuinka hyvin harjoitusohjelmat, ravintopuoli ja lepoasiat on järjestetty.

– Tämä kaikki on ollut todella silmiä avaava kokemus minulle. Pelkästään se, miten sinun on syötävä tullaksesi isommaksi ja kuinka lepäät oikein on ollut todella hyvästä minulle.

Lambertin kesä on todella kiireinen.

– Kesä on lyhyt treenaamisen kannalta, koska varaustilaisuuden jälkeen matkustan toivottavasti prospektileirille ja sieltä Suomeen alle 20-vuotiaiden leiritykseen. Tästä syystä haluan pyhittää kaiken mahdollisen ajan harjoittelulle, kunnianhimoinen suomalainen paljastaa.