Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n kurinpitolautakunta on hylännyt Venäjän ja Valko-Venäjän jääkiekkoliittojen valitukset koskien osallistumisoikeutta IIHF:n kilpailuihin. Näin ollen Venäjän ja Valko-Venäjän maajoukkueet on suljettu ulos IIHF:n turnauksista jatkossakin.

– Vakuutamme, että tämä päätös tehtiin pelaajien, henkilökunnan, toimihenkilöiden, median ja katsojien turvallisuuden ja hyvinvoinnin puolesta ja olemme tyytyväisiä, että johtokunta oli samaa mieltä. Riippumaton hallitus tuki näkemystämme siitä, että olisi ollut turvallisuusriski pelata alle 20-vuotiaiden ja miesten MM-kisat Venäjällä tai että Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet osallistuisivat tällä hetkellä IIHF:n kilpailuihin, IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif kommentoi tiedotteessa.

IIHF sulki Venäjän ja Valko-Venäjän kansainvälisten turnausten ulkopuolelle Venäjän hyökättyä Ukrainaan. IIHF päätti myös, ettei Venäjä saa järjestää vuoden 2023 nuorten ja miesten MM-kisoja, joita sen piti alun perin isännöidä.