Jarmo Kekäläisen tähtihankinta Johnny Gaudreau tienaa tulevasta kaudesta muhkeaa 9,75 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä pakottaa Columbus Blue Jacketsin suomalaispomon isojen päätösten eteen.

Syy tähän on Patrik Laineen sopimusneuvotteluissa. Suomalaistykin uskotaan pyytävän jatkossa 8-9 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Tämä taas tarkoittanee sitä, että Kekäläisen on pakko luopua joistakin pelaajistaan tehdäkseen tilaa Laineelle. Kekäläisellä on juuri nyt vain reilut kolme miljoonaa taalaa pelivaraa palkkakattonsa alla.

The Columbus Dispatchin Brian Hedgerin mukaan todennäköisimmät lähtijät löytyvät Jacketsin hyökkäyksestä.

Gustav Nyquistin (palkka 5,5 miljoonaa) ja Oliver Björkstrandin (4,5 miljoonaa kaudessa seuraavan neljän vuoden ajan) kauppaaminen tarkoittaisi sitä, että Kekäläisellä olisi käytössään 13 miljoonaa dollaria Laineen seuraavaa sopimusta varten. Toisaalta se tarkoittaisi myös sitä, että joukkue joutuisi luopumaan kahdesta aliarvostetusta top 6 -hyökkääjästään, Hedger näkee.

Laine kuittasi päättyneestä kaudesta 7,5 miljoonan dollarin korvauksen. Blue Jackets on jo tehnyt suomalaiselle perustarjouksen pitääkseen pelaajan oikeuden itsellään.