Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov saa rinnalleen uuden kovan pelimiehen, kun pantteripaidoissa pelanneet Jonathan Huberdeau sekä MacKenzie Weegar lähtevät Calgary Flamesiin. Matthew Tkachuk tulee puolestaan sieltä Floridaan.

Tkachukin lappu on peräti kahdeksan kauden pituinen, Huberdeau ja Weegar tulevat Calgaryyn vuoden mittaisella pahvilla. Asiasta kerrottiin NHL:n nettisivuilla.

– Matthew on sitkeä ja fyysinen pelaaja, jolla on ainutlaatuiset taidot. Hän on yhdeksi NHL:n dynaamisimmista nuorista, Barkovin kipparoiman Panthersin GM Bill Zito hehkutti 24-vuotiasta pelaajaa.

Ensiksi mainittu tehtaili viime kaudella rikki sata pinnaa, kun kauden 94 ottelua toivat pisteet 46+68=114. Pelaajan tehotilasto oli runkosarjassa käsittämätön +57.

Panthersin entinen apukapteeni Huberdeau paineli viime kaudella kaikkiaan 90 peliin peräti 120 pinnaa – 31+89=90. Weegar painoi samassa 90 ottelussa 45 pistettä (8+37).

– Koko Florida Panthers -organisaation puolesta haluan kiittää Jonathania ja MacKenzieä heidän valtavasta panoksesta sekä jäällä että sen ulkopuolella, Zito maalaili.

– Heistä molemmista on kasvanut poikkeuksellisia urheilijoita ja ihmisiä. Toivomme heille molemmille menestystä tulevaisuudessa.