Pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa viime kaudella debytoinut NY Islandersin Robin Salo lähtee hakemaan alkavalla sesongilla vakipaikkaa Islesin kokoonpanosta. Viime kaudella vastuuta irtosi vain 21 taalaliigan ottelussa.

Lisäksi hän pelasi 46 AHL-matsia Bridgeport Islandersissa. Puolustaja avasi ajatuksiaan NHL:n nettisivujen haastattelussa.

– Meillä on kovia pakkeja, kuten on jokaisella jengillä. Se on maailman paras lätkäsarja, jossa ilmaisia pelipaikkoja ei ole. Hyvällä kahden suunnan pelillä uskon, että saumaa pelipaikan saamiseksi on jossain vaiheessa.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ja MM-hopeamitalimies pelasi Suomessa kauteen 2019-20 asti, jonka jälkeen tie vei Ruotsiin.

SHL-joukkue Örebron edustamisen jälkeen Salon matka jatkui rapakon taakse. Mennyt aikakin voi olla omiaan auttamaan pakkia kohti taalaliigaa ja sen isompaa roolia.

– Oli erittäin tärkeä päätös lähteä Ruotsiin. En ole niin kovan luokan talentti, että olisin voinut hypätä suoraan Liigasta NHL:ään.

– Olen varmasti valmiimpi tulevaan kauteen, kun tiedän paremmin, miten asiat menevät ja suuri osa pelaajista on entuudestaan tuttuja. Nyt ei mene enää energiaa tutustumiseen, vaan saa keskittyä pelaamiseen ja omaan suorittamiseen, räjähtävyyttä ja nopeutta kehittänyt pelaaja mietti.