Suomen alle 18-vuotiaiden poikamaajoukkue eli Pikkuleijonat aloittaa kansainvälisen Hlinka Gretzky -turnauksen sunnuntaina Tshekkiä vastaan. Cupin kenraalissa sinivalkoiset saivat Kanadalta hirvittävää kyytiä Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna.

Vaahteranlehtipaidat kurmottivat Suomea peräti 6-0.

– Aloitimme ottelun hyvin ja pelasimme hyvää jääkiekkoa. Rehellisesti sanoen, ottelun edetessä aloimme lipsumaan yhteisistä tavoista pelata, jutun arkistokuvassa oleva Pikkuleijonien päävalmentaja Lauri Merikivi sanoi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

– Näimme nyt sen, mihin se johtaa. Tärkeää on pitää kiinni omista arvoista ja omasta tavasta. Sillä me pystymme sunnuntaina alkavassa turnauksessa varmasti pelaamaan voittavaa jääkiekkoa.

Kanadalaispelaajista pisteille nousi peräti 13 pelaajaa, ja näistä ainoastaan Mathieu Cataford (1+1) ja Tanner Hove (1+1) pystyivät useamman pinnan miehiksi.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä pelattiin myös kolme muuta harjoitusottelua. USA tuhosi Slovakian 8-0, Tshekki kaatoi Ruotsin 4-2 ja Sveitsi Saksan samoin lukemin.