Montreal Canadiensin kykyjenetsijäksi hiljattain palkattu Billy Ryan paljastaa The Athleticille mielenkiintoisia yksityiskohtia kesän 2016 NHL Draftista, jolloin mies toimi vielä Florida Panthersin kykyjenetsijänä.

Ryan kertoo iskeneensä tuolloin silmänsä tulevaan supertähtipuolustaja Charlie McAvoyhin, joka oli vapaana vielä siinä vaiheessa, kun 13 ensimmäistä joukkuetta olivat käyttäneet 1. kierroksen varausvuoronsa. Ryan paljastaa tehneensä kaikkensa saadakseen Panthersin silloisen GM Tom Rowen treidaamaan Panthersin 1. kierroksen 23. varausvuoron ylöspäin saadakseen McAvoyn Floridaan.

– Panthersin kykyjenetsijä halusi seuransa tekevän kaiken mahdollisen nostaakseen Panthersin 23. vuorolta sijalle 14. Vapaana oli pelaaja, jonka arvioitiin menevän niillä paikkeilla. Tämä kykyjenetsijä oli valmis laittamaan ”kivitalon verran” peliin saadakseen tuon pelaajan. Pelaajan nimi oli Charlie McAvoy. Kyseinen kykyjenetsijä oli Billy Ryan, The Athletic kirjoittaa.

Panthers varasi lopulta omalla varausvuorollaan suomalaishyökkääjä Henrik Borgströmin, joka pelasi seurassa lopulta 58 NHL-ottelua.

Nykyisin 9,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva McAvoy taas on luutinut Bruinsin alakerrassa yli 300 NHL-ottelussa. Mies äänestettiin hiljattain viime kauden neljänneksi parhaaksi puolustajaksi NHL:ssä.

Borgströmin ura puolestaan jatkuu ensi kaudella Washington Capitalsin riveissä.