Oulun Kärpät tiedotti torstaina, että seuran ikoni Lasse Kukkosen pelinumero #5 jäädytetään tulevalla kaudella. Kärppien pitkäaikaisen kapteenin pelipaita nousee Oulun Energia Areenan kattoon lauantaina 8.10. ennen Kärppien ja Jukurien välistä ottelua.

40-vuotias entinen puolustaja Kukkonen päätti pelaajauransa kauteen 2019-2020. Hän on alun perin Kärppien kasvatti ja edusti seuraa aina Suomessa pelatessaan. Kaikkiaan hän pelasi oululaisseurassa 13 eri kauden aikana 652 runkosarjaottelua (72+134=206) sekä 130 pudotuspeliä (17+37=54). Kahdeksan kauden aikana Kukkonen toimi Kärppien kapteenina. Hän voitti seuran riveissä neljä Suomen mestaruutta.

– Niinä vuosina, kun Lasse on pelannut täällä, menestys on ollut ihan huikeaa. Kapteenina hän on osoittanut vahvaa johtajuutta. Hän halusi huippuvuosinaan palata edustamaan Kärppiä, ja vielä pelaajauransa jälkeenkin hän haluaa tuoda omaa osaamistaan tänne. Kyllähän se kertoo rakkaudesta ja sitoutumisesta seuraa kohtaan, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kehui seuran tiedotteessa.

Ennen Kukkosen numeron jäädytystä Raksilan jäähallin katosta löytyy entuudestaan neljä pelipaitaa. Ne ovat Reijo Ruotsalaisen, Markku Kiimalaisen, Jari Viuhkolan sekä Ilkka Mikkolan paidat.

Kukkonen pelasi urallaan myöskin NHL:ssä, AHL:ssä, KHL:ssä sekä SHL:ssä. Lisäksi hän pelasi maajoukkueessa peräti kymmenet MM-kisat ja neljät olympialaiset, joista hän voitti MM-kultaa, kaksi -hopeaa ja yhden pronssin sekä olympiahopeaa ja kaksi -pronssia.