Porin Ässiä viime kaudella edustanut venäläisvahti Konstantin Volkov on nyt antanut kotimaassaan tiukkaa tekstiä Suomen visiitistään.

24-vuotias Volkov tilitti venäläisen RBC-Sport.ru -sivuston haastattelussa ”epämukavista” oloistaan Suomessa, jotka alkoivat Venäjän Ukrainassa aloittamien sotatoimien jälkeen.

Volkov pahoitti erityisesti mielensä Liigan päätöksestä poistaa Venäjään liittyvät tunnukset ottelutapahtumista.

– Oli ikävää, että jouduin piilottamaan Venäjän lipun. Olin istumassa pukukopissa, kunnes joku tuli luokseni ja sanoi, että minun tulee poistaa lippu kypärästä. Se tulkittiin provokaationa ja aggressiona. Minulla oli silloin kaksi lippua kypärässä – Suomen ja Venäjän. Miksi minun pitäisi piilottaa oma lippuni ja pitää teidän lippu? Piilotetaan sitten molemmat. Olin laittanut liput kypärään ystävyyden hengessä, enkä vihan takia, Volkov kertoi RBC:lle.

Volkovin mukaan suomalaiset käyttäytyivät kuitenkin asiallisesti häntä kohtaan.

– Kukaan ei ollut koskaan ikävä minua kohtaan. Tai sitten en vain tajunnut sitä, tai sitten sellaista ei vain tapahtunut. Kukaan ei hyökännyt kimppuuni kadulla, venäläisvahti kertoo.

KHL:n suurseuraan Dinamo Moskovaan täksi kaudeksi siirtynyt Volkov valitteli samaisessa haastattelussa sitä, kuinka suomalaistoimittajat utelivat häneltä mielipidettä Ukrainan tilanteeseen liittyen.

Volkovin mukaan hänen vaimonsa isäpuoli valmisteli suomalaisen paikallismedian etukäteen annettuihin kysymyksiin englanninkieliset, melko ympäripyöreät vastaukset, joita ei lopulta edes julkistettu Suomessa.

– He varmaankin halusivat minulta samanlaisen tulisen ulostulon, jonka Nikita Zadorov teki (NHL:ssä) ja joutui siitä hyvästä Venäjällä ihmisten hampaisiin, Volkov valaisi.