Rauman Lukon paidassa kauden 2020-21 pelannut ja tuhoisaa jälkeä läpi kauden tehnyt Daniel Audette sai maksaa kalliisti taannoin solmimastaan KHL-sopimuksesta Vitjazin kanssa.

Jo viime kaudella Venäjän aloittamaan sotaan saakka Vitjaz Podolskia KHL:ssä edustanut ja 45 ottelussa 39 pistettä taituroinut Audette pelasi viime kauden loppuun SHL:ssä, mutta ei saanut seuraltaan Örebrolta jatkosopimusta. Näinpä 26-vuotias allekirjoitti kesällä jälleen sopimuksen Vitjazin kanssa.

Tässä vaiheessa väliin astuivat miehen vanhemmat, joiden mukaan Audetten KHL-sopimus (arvoltaan 520 000 euroa) ei vastaa lähellekään niitä kärsimyksiä, joita ukrainalaiset saavat kokea Venäjän hyökkäyssodan myötä. Tämä sai myös pelaajan itsensä toisiin aatoksiin, minkä jälkeen SM-kultaa Lukossa voittanut toisen polven tähti purki sopimuksensa.

Ilmaiseksi sopimuksen purku ei totisesti tapahtunut, sillä Audette joutuu Hockeynews-sivuston mukaan pulittamaan KHL-seuralleen peräti kaksi kolmasosaa siitä rahasummasta, joka miehen ensi kauden palkaksi oli määritetty.

Audetten ura jatkuu alkavalla kaudella Sveisissä, maan pääsarjaseura Lausannen riveissä..