Nuoret Leijonat pelasi välierässä MM-kisojen ehdottomasti parhaan ottelunsa. Suomi kaatoi Ruotsin lukemin 1-0. Seuraavaksi Nuoret Leijonat kohtaa finaalissa Kanadan.

Suomen ainoa maali tuli ylivoimalla. Kasper Puutio sai loistavan syötön Aatu Rädyltä ja pääsi nokikkain Ruotsin maalivahti Jesper Wallstedtin kanssa. Puolustaja uitti kiekon upeasti maalivahdin längeistä sisään.

Toisen erän lopussa Ruotsi pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Nuorten Leijonien alivoimapeli toimi kuitenkin loistavasti.

Kolmannessa erässä Suomella oli paremmat maalipaikat. Kiekko kävi kahteen kertaan tolpassa ja Aatu Räty pääsi kokeilemaan läpiajostakin, mutta kiekko ei löytänyt tietään sisään.

Juha Jatkola oli yllätysvalinta Suomen maalille, mutta valinta oli ehdottomasti onnistunut. Hän pelasi todella rauhallisesti, ei pomputellut kiekkoja ja löysi laukaukset kovan ruuhkankin takaa. Hänelle kertyi nollapelissä 23 torjuntaa.