TPS-hyökkääjä Mikael Pyyhtiällä on takanaan todellinen läpimurtokausi Liiga-tasolle. Hän tehtaili menneen kauden 56 runkosarjaotteluun komeat tehopisteet 21+14=35. Pudotuspeleissä hän viimeisteli puolestaan 18 otteluun pisteet 8+5=13.

– Se oli hyvä kausi. Pelaaminen tuntui hyvältä ja minusta tuli parempi pelaaja, Pyyhtiä kommentoi Columbus Blue Jacketsin verkkosivujen artikkelissa.

20-vuotias Pyyhtiä on Columbuksen 4. kierroksen varaus (#114) kesän 2020 varaustilaisuudesta. Nuorukainen solmi Columbuksen kanssa kolmevuotisen tulokassopimuksen viime toukokuussa.

Blue Jacketsin Euroopan kehitysvalmentajana toimii suomalainen entinen NHL-pelaaja Jarkko Ruutu. Hänkin innostui ylistämään Pyyhtiää Blue Jacketsin verkkosivuilla.

– Mielestäni hänellä on erittäin hyvä rannelaukaus ja hänen laukaisutapansa on hämäävä. Maalivahdeille se on vaikeaa lukea pois. Hän on erittäin nopea pelaaja. Kun hän tulee laidalta, on oltava valmiina häntä varten. Mielestäni hänen pelaamisessaan on paljon positiivista.

Tulevan kauden Pyyhtiä pelaa Liigassa TPS:n paidassa lainalla. Hän kuitenkin uskoo olevansa lähellä valmiutta pelata NHL:ssä.

– Tarvitsen lisää voimaa, mutta muuten uskon, että olen lähellä, Pyyhtiä sanoi.