KalPa tiedottaa tehneensä yksivuotisen sopimuksen ruotsalaispuolustaja Anton Karlssonin kanssa.

29-vuotias Karlsson pelasi viime kaudella monikansallisessa IceHL-sarjassa Vienna Capitalsin riveissä. Siellä hän kirjautti 42 runkosarjaotteluun tehot 1+6. Pudotuspeleissä mies iski 11 otteluun yhden maalin.

– Meillä on ollut puolustuksessa tarve fyysiselle, kovaa pelaavalle ja hyvin puolustavalle puolustajalle. Halusimme kokeneen tekijän ja nämä kaikki ominaisuudet yhdistyvät Antonissa. Hän on erittäin vahva kamppailija ja hän kykenee hyvään kokonaisvaltaiseen puolustuspelaamiseen, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kommentoi seuran tiedotteessa.

Karlsson on pelannut urallaan kotimaansa pääsarjassa eli SHL:ssä yhteensä 290 runkosarjan ottelua (12+30=42) sekä 30 pudotuspeliä (0+3). Kauden 2019-2020 hän pelasi puolestaan AHL:ssä Cleveland Monstersin joukkueessa, jossa 52 otteluun syntyivät tehot 2+9.

– Saavun suurella innolla Kuopioon. Keskustelut seuran kanssa ovat olleet hyviä alusta alkaen ja pidän siitä, mihin KalPa alkavalla kaudella pyrkii. Haluan menestyä sekä parantaa peliäni jatkuvasti. Pelaamiseni perustuu vahvaan puolustuspeliin, mutta kykenen hyvän liikkeeni ansiosta auttamaan joukkuetta myös muilla pelin osa-alueilla, Karlsson sanoi.

Välkommen till KalPa, Anton Karlsson! 🔥

Yli 300:n SHL-ottelun kokemuksen omaava 29-vuotias ruotsalaispuolustaja Anton Karlsson on solminut KalPan kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen! 🤝

📝 Lue: bit.ly/3KpzaNy

#KalPa #Liiga #Kuopio #KalevanPallo