Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue joutui viikonloppuna kohun keskelle, kun ykkössentteri Susanna Tapani jätti Yhdysvallat-ottelun väliin ystävänsä häiden vuoksi.

Tapanin häihin lähtö oli sovittu valmennuksen kanssa jo ennen kisoja, mutta Suomen Jääkiekkoliitto ei ollut kertonut asiasta julkisesti, vaan kommentoi Tapanin olevan sivussa henkilökohtaisista syistä. Myöhemmin Yle Urheilu paljasti kuitenkin, että poissaolon syynä oli ystävän häät.

Monien mielestä Tapania ei olisi saanut päästää häihin, vaan joukkueen toimintaa on sitouduttava 100 prosenttisesti koko kisojen ajan. Tapanin mukaan jatkossa onkin mietittävä tarkkaan, että kannattaako näin enää toimia.

– Ei tietenkään odotettu eikä toivottu tällaista kohua. Yllätti, kuinka iso siitä tuli. En tietenkään toivo tällaista joukkueelle. En ehkä toimisi enää samalla tavalla, Tapani kommentoi Ilta-Sanomien mukaan.

Myös päävalmentaja Juuso Toivola kertoo, että vastaavanlaisia päätöksiä punnitaan jatkossa tarkkaan.

– Totta kai me mietitään näitä jatkossa tarkemmin. Meillä on ollut avoin ja rehellinen keskustelu. Jatkossa varmasti harkitaan vielä tarkemmin tällaiset asia. Uskon siihen, että vaikutus käännetään positiiviseksi. Joukkue otti Susannan hyvin vastaan, kun hän palasi, Toivola kertoi.