Suomalaishyökkääjä Mikael Hakkarainen joutuu lopettamaan uransa sydänvaivojen takia, uutisoi Jatkoaika.com.

24-vuotias Espoon Bluesin kasvatti pelasi viime kaudella Ruotsissa Västerås IK:n riveissä. Hän vieraili myös yhden ottelun ajan TPS:ssä.

Hakkarainen sairastaa trabekuloivaa kardiomyopatiaa. Ennen sydänsairauden toteamista nuori hyökkääjä oli saanut koronaviruksen ja palannut kaukaloihin ennenaikaisesti.

– Sain koronan tammikuun lopulla. Tuli kovat oireet ja menin pelaamaan liian aikaisin. Huhtikuusta asti olen ollut tekemättä mitään ja tarkkaillut, mikä tilanne on. Nyt on tullut tieto, että minulla on synnynnäinen sydänsairaus LVNC eli trabekuloiva kardiomyopatia, Hakkarainen sanoi Jatkoajan haastattelussa.

Sairaus estää Hakkaraiselta täysin jääkiekon pelaamisen.

– Se tarkoittaa, että minulla on suurempi riski saada sydänkohtaus kentällä – varsinkin kun tulee kontaktitilanteita. Olisi ollut kova hinku pelaamaan ja olisin saanut pelipaikan, mutta terveydellä ei voi leikkiä.

Hakkarainen on Chicago Blackhawksin vuoden 2018 viidennen kierroksen varaus. Hänet kaupattiin kesällä 2021 Vegas Golden Knightsiin ja kaupan ainoa vastike oli tuleva Hall of Fame -maalivahti Marc-Andre Fleury.