Liiga-kauteen valmistautuva Lappeenrannan SaiPa vahvistuu uudella kanadalaispelaajalla seuran solmittua perjantaina 1+1-vuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Antoine Morandin kanssa.

Morand saapuu Lappeenrantaan Saksan DEL-sarjassa pelaavasta Augsburger Panthersista, jonka riveissä 23-vuotias on ollut mukana koko elokuussa alkaneen harjoituskauden ajan. Viime kaudella Morand pelasi AHL:ssä edustaen Syracuse Crunchia sekä San Jose Barracudaa. Mies iski 58 AHL-pelissä tehot 5+9=14.

– Hyvin liikkuva, kiekollinen ja nuori jääkiekon pelaaja. Hänellä on varmasti parhaat vuotensa vielä edessään, mutta Antoine on pystynyt jo pelaamaan paljon miesten pelejä AHL:ssä, päävalmentaja Pekka Virta kommentoi seuran kotisivuilla.

– ”Antti”, kuten valmennus pelaajan jo nimesi, on hyvin liikkuva nuori pelaaja joka etsii seuraavaa hyppyä uralleen. Hän on vahva kiekolla ja suojaa hyvin kiekkoa. Antin luisteluominaisuudet ovat sellaiset, että ne riittävät varmasti aina NHL:n asti. Meidän tyylinen pelaaja, toimitusjohtaja Jussi Markkanen komppaa.

Morand on alunperin Anaheim Ducksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2017. Hän voitti juniorivuosinaan QMJHL:n sekä Kanadan junioriliigojen Memorial Cupin mestaruuden.