NHL:n tämän vuoden varaustilaisuuden ykkösnimi Juraj Slafkovsky pelasi äskettäin uuden kauden ensimmäisen kiekkopelin, Pohjois-Amerikassa tämän varaaman Montreal Canadiensin väreissä.

Hyökkääjä saalisti yhden syöttöpisteen, Habs taipui Buffalo Sabresille maalein 3-4 Prospect Challenge -tapahtumassa. Slovakialainen valittiin matsin kakkostähdeksi, ja hän sai vastuuta esimerkiksi erikoistilanteissa niin yli- kuin alivoimalla.

Sabresin AHL-joukkue Rochester Americansia luotsannut Seth Appert oli vaikuttunut näkemästään. Hän kehui slovakialaislupasta NHL:n nettisivuilla.

– Slafkovsky on juuri sellainen, mitä on puhuttu. Näin hänet treeneissä ja ajattelin, että herranjumala, kun hän on massiivinen. Hän näyttää mieheltä.

Pelaaja puolestaan kertoi tavoitteistaan kiertelemättä.

– Haluan dominoida.

– Tuntuu, että vauhti oli kova – ja jatkossa se tulee olemaan vain kovempi ja kovempi. Odotan tulevaa innolla. Tiedän parista virheestä, mutta mukaan otetaan hyvät asiat ja yritän tuoda niitä seuraaviin peleihin.

Sabresin varaamaton pakki Zach Berzolla varjosti slovakialaislupausta pelissä nälkäisesti.

– Slafkovskykin on iso, vahva pelaaja. Häntä pyydetään menemään maalille, ”likaisille alueille” ja niin edelleen. Siten hän oppii paljon, Habsin farmijoukkue Laval Rocketin päävalmentaja Jean-Francois Houle tuumi.

– Vastustajien voi olla vaikeaa hallita tuollaista kaveria.

18-vuotias olympiamitalisti on esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospcetsin mukaan 193-senttinen ja 104-kiloinen.