HIFK:n väreihin palannut puolustaja Ilari Melart yllätti torstaina, kun hän iski Tapparaa vastaan kaksi maalia vain 40 sekunnissa.

Osumat eivät riittäneet voittoon, vaan Tappara oli parempi maalein 5-2. Melart kuitenkin nosti itsensä historiakirjoihin.

Kookas pakki kavensi pelin 2-1:een toisen erän alussa ajassa 21.13, tasoitusmaali näki päivänvalonsa digitaalien näyttäessä aikaa 21.53. Liigan Twitter-tilillä tiedettiin kertoa, että 2000-luvulla vain kaksi pakkia on pystynyt tekemään kaksi häkkiä nopeammin.

Liiga

@smliiga
#HIFK:n Ilari Melart palasi Liigaan reilun yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Jykevä puolustaja osui torstaina Tapparaa vastaan kahdesti vain 40 sekunnin välein. 2000-luvulla vain kaksi puolustajaa on pystynyt temppuun nopeammin.

#Liiga

Kuulusaista kypärätempustaan JYPiä vastaan tuttu Pelicansin Juha Leimu iski tuossa knallissa kaksi maalia 19 ja 25 sekunnin välein 15. joulukuuta vuonna 2015. Leimun 19 sekuntia on samalla koko tilaston paras noteeraus.

Kakkosena tämän vuosituhannen otannalla keikkuu KalPaa edustanut Juuso Riikola, joka latoi kaksi maalia Ässien reppuun 36 sekunnissa joulukuussa 2017.

33-vuotias helsinkiläinen on pelannut Liigassa viimeksi kaudella 2012-13, ja silloinkin HIFK:ssa. Sen jälkeen jän kävi KHL:ssä, SHL:ssä ja DEL:ssä.