Lauantain Liiga-kierroksella nähtiin pelottava tilanne, kun Ässien yhdysvaltalaishyökkääjä Derek Barach törmäsi kovalla vauhdilla päin TPS:n Arttu Ilomäkeä. Barach luisteli hyökkäysalueella eikä huomannut Ilomäkeä törmäten tähän pää edellä. Barach valahti tällin seurauksena jään pintaan ja hänet talutettiin ulos kaukalosta kahden tukijan avulla.

Barach näytti tilanteen jälkeen hyvin tokkuraiselta ja sekavalta. Siihen peilaten Barach vaikutti onneksi selviävän tilanteesta kuitenkin melko vähällä. Ässät tiedotti nimittäin maanantaina, että Barach on loukkaantumisen vuoksi sivussa arviolta 1-2 viikkoa.

Kyseinen tilanne eteni myöskin Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn, mutta pelikieltoa siitä ei tuomittu, sillä Ilomäki ei tee tilanteessa mitään väärää. Välittömästi törmäyksen jälkeen Ilomäki jäi myöskin tarkastelemaan Barachin vointia.

27-vuotias Barach on viimeistellyt alkukauden 11 otteluun tehot 2+2. Viime kaudella hän oli Ässien paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies iskettyään 56 otteluun tehopisteet 18+14=32.

Näet videon Barachin loukkaantumisesta alta tai täältä.