Kokenut suomalaispuolustaja Miika Koivisto pelaa ulkomailla parhaillaan viidettä kauttaan. Ensi kaudeksi hän on palaamassa kuitenkin takaisin Suomen kaukaloihin, uutisoi ruotsalaislehti Expressen.

32-vuotiaalla Koivistolla on käynnissä neljäs kausi Ruotsin pääsarja SHL:ssä Växjö Lakers HC:n riveissä. Hän on pelannut Ruotsissa kaikkiaan 107 runkosarjaottelua (7+33=40) sekä 14 pudotuspeliä (2+4) ja voittanut Växjössä yhden Ruotsin mestaruuden. Tällä kaudella Koivisto on pelannut 12 ottelua pistein 3+1.

Aiemmalla Liiga-urallaan Koivisto on kiekkoillut 301 runkosarjan ottelua (23+112=135) sekä 26 pudotuspeliä (4+7=11). Hän on edustanut KalPaa, Lukkoa, Jukureita sekä Kärppiä. Koivisto voitti Kärpissä Suomen mestaruuden keväällä 2018. Lisäksi hänet on valittu kertaalleen Liigan parhaaksi puolustajaksi ja kerran hän on ollut puolustajien pistepörssin jaetulla kärkisijalla.

Koivisto on pelannut maajoukkueurallaan kolmet MM-kisat sekä yhdet olympialaiset. Hän on voittanut MM-kultaa (2019) sekä -hopeaa (2021). Urallaan Koivisto on pelannut myös yhden kauden KHL:ssä ja piipahtanut Sveitsissä.

Koivisto on syntynyt Vaasassa. Hän ei ole kuitenkaan Sportin riveissä pelannut Liigaa. Sen sijaan hänet on nähty vaasalaisseuran paidassa Mestiksessä sekä junioreissa.