Carolina Hurricanesia edustava suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi on saanut alkaneelle NHL-kaudelle suuremman roolin joukkueesta. Hän on pelannut joukkueen kakkosketjun sentterinä, laidoillaan Andrei Svetshnikov ja Martin Necas.

Kuuden pelatun ottelun jälkeen Kotkaniemi on saalistanut tehot 0+2. Jääaikaa 22-vuotias Kotkaniemi on saanut keskimäärin 17:39 per ottelu, kun taas parhaimmillaan hän on pelannut kahdessa ottelussa lähes 20 minuuttia.

Erityisesti yksi tilasto, jossa Kotkaniemi on ollut alkukaudesta todella vahva, on aloitukset. Kotkaniemi on voittanut aloitukset omilleen peräti 57,5% varmuudella.

– Hän on onnistunut. Kaksi muuta (Svetshnikov ja Necas) ovat olleet ohjaimissa, mutta aina helpottaa, kun vaihto alkaa kiekon kanssa. Hän on pelannut vastuullisesti ja siksi se ketju on toiminut, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour kehui Kotkaniemeä NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Alkukausi on ollut Kotkaniemen osalta lupaava, mutta toki takana on vasta muutamia otteluita, minkä vuoksi Brind’Amour ei halua mennä vielä asioiden edelle.

– Otanta on vielä pieni. Olen antanut hänelle enemmän vastuuta ja toivon, että pystyn myös jatkamaan samaan tapaan, Brind’Amour sanoi.