Dallas Starsin Joel Kiviranta on pelannut tällä kaudella roolissaan ihan hyvin ja onnistuneesti. Alaketjujen raataja on nakuttanut kahdeksaan peliin tehot 3+0, viime kauden saldo oli koko runkosarjassa 1+6.

Stars-luotsi Peter DeBoer kehui suomalaista täysin ansaitusti.

– Kiviranta on ollut loistava. En juuri huomannut häntä viime kaudella, koska en nähnyt häntä paljon muuten kuin tilastoista. Hänen kautensa ei ollut niin hyvä kuin hän olisi halunnut, viime kaudella Vegas Golden Knightsia luotsannut DeBoer sanoi NHL:n nettisivujen mukaan.

– Hän palasi motivoituneena ja halusi todistaa olevansa se pelaaja, jonka näimme kuplassa, ja hän on tehnyt sen. Hän on ollut todella hyvä.

Suomalaisen kanssa nelosketjussa ovat viilettäneet Radek Faksa ja Luke Glendening.

– Nelosketjun hyökkääjät ovat olleet todella hyviä. Puhuimme kauden alla siitä, että meidän täytyy pystyä pyörittämään neljää ketjua, emmekä aio laittaa väkisin tiettyjä ketjuja vastustajan tiettyjä ketjuja vastaan. Olemme pystyneet tekemään sitä. Nuo kaverit ovat mahdollistaneet sen,

Kiviranta on kolmikosta tehokkain, sillä Glendening on iskenyt tällä kaudella vasta yhden maalin ja Faksa on saalistanut yhden maalisyötön.

– Jokaisella on oma taitoarsenaalinsa. Nelosketjun kavereilla on ”moottorinsa”. Se on hyvä sana sille. He painavat koko ajan ja heidän jalkansa liikkuvat.

– He hyökkäävät päin ja pakottavat vastustajan kiekonmenetyksiin. Kun pääsee tälle tasolle, täytyy osata tehdä vähintään yhtä tai kahta asiaa todella huipputasolla. Noilla jätkillä ne ovat se moottori ja työmoraali.